Vetpercentage verlagen en berekenen

Je kunt je vetpercentage verlagen en berekenen, om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van de voortgang die je maakt en de weg die je nog te gaan hebt. Zo kun je voor jezelf doelen stellen, iets wat veel mensen helpt om die uiteindelijk te bereiken. Aangezien je hiervoor gebruik kunt maken van het internet werkt dit heel eenvoudig en kost het maar weinig tijd. Je kunt je vetpercentage verlagen en berekenen door per dag een paar minuten van je tijd vrij te maken.

Vetpercentage berekenen met een formule

Je kunt je vetpercentage verlagen en berekenen door gebruik te maken van een specifieke formule. Deze formule is naar voren gekomen uit wetenschappelijk onderzoek en geeft daarmee een heel aardig beeld. De formule voor mannen is: -98.42+(1.63*[de omtrek van je taille in centimeter]) – (0.18*[je gewicht in kg]). De formule voor vrouwen is: -76.76+(1.63*[de omtrek van je taille in centimeter]) – (0.18*[je gewicht in kg]). Door de omtrek van je taille en je gewicht in te vullen en de formule uit te rekenen kun je je vetpercentage verlagen en berekenen, zodat je weet waar je staat.

Vetpercentage vergelijken

Je kunt je vetpercentage verlagen en berekenen om je eigen doelen te halen, maar je kunt er daarnaast ook voor kiezen om jezelf te vergelijken met het gemiddelde. Om dat te doen kun je gebruik maken van deze handige tabel:

Leeftijd Mannen Vrouwen
17 – 29 15% 25%
30 – 39 17% 27%
40+ 20% 30%

In de tabel vind je het gemiddelde vetpercentage voor mannen en vrouwen, per leeftijd. Je kunt je vetpercentage verlagen wanneer je te hoog zit.

,