Vetpercentage verlagen zonder gewichtsverlies

Het lijkt misschien onmogelijk om je vetpercentage te verlagen zonder gewicht te verliezen, maar toch is het mogelijk. Belangrijk is het eten van de juiste voedingsmiddelen, de timing waarop je je maaltijden tot je neemt en het doen van de juiste oefeningen. Let hierbij op dat je niet al te veel calorieën ontwijkt. Deze heb je immers nodig voor je sportprestaties die moeten leiden tot groeiende spieren. Hieronder beschreven staan een aantal tips om je vetpercentage te verlagen zonder gewicht te verliezen.

Krachttraining
Krachttraining helpt de opbouw van spieren en zorgt ervoor dat er zelfs na de training als de sporter rust nog calorieën worden verbrand. Hierbij wordt aangeraden 85 procent van het gewicht dat je aan kan te tillen. Begin hierbij met 3 sets en werk jezelf naar de 5 of 6 sets per training.

Eet genoeg calorieën
Als je de verbrande calorieën niet aanvult, zal je gewicht afnemen. Neem dus genoeg calorieën tot je om je gewicht te behouden ondanks de trainingen.

Pas je eetschema aan
Eet meer voedingsstoffen als eiwitten, omega-3 en omega-6. Producten rijk aan deze stoffen zijn mager vlees, vis, gevogelte, magere zuivelproducten, eieren, bonen en noten. Van supplementen kunnen ook gebruik worden gemaakt. Denk hierbij aan energierepen of eiwitshakes.
Ook de tijd waarop je je maaltijden tot je neemt zijn belangrijk. Eet elke drie uur iets. Ontbijt en het eten voor een workout zijn erg belangrijk. Hou er hierbij rekening mee dat het ongeveer 30 minuten kost voor je lichaam om de verkregen aminozuren uit eiwit op te nemen in de spieren.

Interval training
Een langdurige training op de cardio kan voor dit doel het beste vervangen worden door intervaltraining. Bij intervaltraining wordt lichaamsvet effectiever verbrand.

Drink genoeg water
Drink water voor, na en gedurende de workout. Voor de workout is water benodigd om de sportprestaties hoog te houden. Dit moet tijdens de workout in stand worden gehouden en na de workout moet men verloren vocht door het zweten vervangen.